Extrusie oplossingen

Ferlin heeft de oplossing

Het extrusie proces heeft een continu karakter waardoor betrouwbaarheid van doseer meng machines, hopper loaders en drogers extra belangrijk zijn. Het proces onderbreken kost veel extra opstart tijd en hierdoor lopen de down time kosten al snel op. Onze machines zijn door vele jaren ervaring voorzien van vele slimme details waardoor de down time afneemt en het extrusie proces optimaal verloopt.

Uitneembare trechters maken het eenvoudig om de machine te reinigen. Doordat bij het blaasvormproces vaak regrind of maalgoed ingezet wordt ontstaat er tijdens het proces stof. Bij vaste trechters is het vaak een lastig karwei om al het stof uit de trechters te krijgen. Door de afneembare trechters wordt dit een simpele klus. De hopper loaders kunnen tijdens het reinigen gewoon blijven zitten en er is geen gereedschap nodig. Daarnaast zijn de trechters dicht waardoor er niet onnodig materiaal verloren gaat.

    

De uitneembare weegpan maakt het verdere reinigen van de doseermachine nog eenvoudiger. Enkel een luchtkoppeling losmaken en de weegpan kan zonder problemen uitgenomen worden zonder dat er materiaal verloren gaat.

De Uitneembare mengkamer maakt het eenvoudig reinigen van de doseermachine compleet. De mengkamer is helemaal doorgelast en voorzien van handmatige schuif waardoor ook hier geen materialen onnodig verloren gaan.

       

Regrind control: Bij het extrusie proces ontstaan vaak randstroken. Deze randstroken bevatten al de juiste verhouding aan componenten. Door deze te vermalen tot regrind kunnen deze opnieuw verwerkt worden. De regrind controle zorgt ervoor dat het verbruik van regrind door de GRAVIMIX de daadwerkelijke stroom van regrind of maalgoed volgt. De GRAVIMIX past de dosering tussen ingestelde percentages automatisch aan zodat er zoveel mogelijk van deze randstroken verbruikt worden waardoor er flink bespaard kan worden op additieven en masterbatch.

Bekijk onze GRAVIMIX machines.

Plunjer schuiven worden gebruikt in trechters om grotere materialen te doseren. Bijkomend voordeel is dat deze plunjer schuiven door het materiaal heen trekken waardoor ook moeilijke stromende materialen zoals regrind of maalgoed eenvoudig en constant te doseren zijn.

   

Trechter beluchting kan aanvullend gebruikt worden op de plunjer schuiven in trechters. De beluchting zorgt ervoor dat de zeer lichte folie deeltjes los geblazen worden tijdens het doseren zodat zelfs de meest extreme brugvorming doorbroken wordt.

Loss-in-weight hoppers kunnen ingezet worden om de afname in gewicht van het complete mengsel in kaart te brengen. Hierdoor kan de extruder gestuurd worden op het aantal grammen wat een meter folie mag wegen.

F4 en CF500 filters worden ingezet voor het transport van materialen voordat deze gedoseerd worden en in de blaasvormmachine verwerkt worden. Doordat er bij blaasvormen vaak regrind of maalgoed ingezet wordt, onstaat er veel stof. Veel stof kan leiden tot een verlaagde capaciteit van het transportsysteem waardoor plissé filters of andere filters die met perslucht gereinigd worden vaak ook nog handmatig schoongemaakt moeten worden. Hierdoor komt het proces stil te liggen. De F4 en CF500 filters werken met filter zakken en een vacuum gebaseerde zelfreiniging die een zeer grote luchtstroom door de filterzakken heen veroorzaakt. Deze reverse jet reiniging is zeer krachtig waardoor de capaciteit van het systeem behouden blijft en er nauwelijks meer handmatig schoongemaakt hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen veel tijd maar ook veel down-time.

   

Hopper loaders van de MOVAC serie zijn met veel oog voor detail ontwikkeld. Deze details zorgen ervoor dat het proces niet stil hoeft komen te liggen omdat er een rubber versleten is bij het inlegfilter, door slim ontwerp ontbreekt deze namelijk in onze hopper loaders.

Bekijk onze hopper loaders.

       

Op zoek naar dé oplossing?

Wij denken mee en helpen u graag!
IMPROVING
PLASTICS TOGETHER