Ferlin ONE

Onze nieuwste doseermachine in ontwikkeling 

NAUWKEURIG

Door het unieke proces binnen de Ferlin One en het lichte gewicht is de dosering nauwkeurig te meten. De standaardafwijking is hierbij minimaal.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Deze doseermachine is eenvoudig te besturen door middel van een intuïtief bedieningspaneel. Handleidingen zijn overbodig.

INTEGREERBAAR

One by Ferlin is licht en klein. Hierdoor is de machine binnen elke werkplaats integreerbaar . Zo wordt grondoppervlakte bespaard!

benieuwd hoe wij producten lanceren? 

1. Idee

Ferlin zit vol met ideeën voor innovaties. Bij bepaalde urgentie gaan deze door in het ontwikkelproces.

2. onderzoek

Dit idee wordt gevalideerd op basis van een aantal analyses. Ook worden hier eisen en wensen vastgesteld.

3. Concepten

Bij Ferlin draait het om kwaliteit. Daarom worden een aantal concepten opgesteld en de beste uitgekozen.

4. prototype

Het prototype is een functioneel ontwerp die oplossingen voor technische knelpunten test. Hierbij is geen limiet aan ontwerpen.

5. interne test

De betrouwbaarheid van het prototype wordt gewaarborgd door vele testen. Functionaliteit staat hier centraal.

6. serie 0

Vervolgens ontstaat de verbeterde versie van het prototype. De integreerbaarheid van de machine is in acht gehouden.

7. externe test

Een aantal geselecteerde klanten mogen als eerste de innovatie testen. Resultaten en feedback wordt hierbij verzameld. 

8. eindproduct

Na de laatste verbeterpunten heeft Ferlin het eindproduct op de markt. Nu is de machine dus beschikbaar voor iedereen.

De revolutie in de doseermachines

Nog even wachten en dan is het zover!

Dagen
Hours
Minutes

Schrijf u nu in

De weg naar innovatie

One by Ferlin is de naam van de nieuwste doseermachine in ontwikkeling. Vloeroppervlakte is kostbaar bij bedrijven binnen de kunststofverwerkende industrie. Daarom werkt Ferlin op dit moment aan een kleinere machine die nauwkeurig te werk gaat. Minimale afwijkingen in output en maximale gebruiksvriendelijkheid is het doel.

 

stap 1: Het Idee 

Het idee begon bij de interesse van Ferlin in kleinere doseermachines. Vloeroppervlakte van de werkplaats is kostbaar voor vele bedrijven. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte zoveel mogelijk bespaard wordt. Een kleinere machine zal minder ruimte innemen op de werkvloer. Daardoor is deze geschikt zijn voor bedrijven die efficiënt kleine batches kunststof willen doseren.

stap 2: Het onderzoek

Tijdens het onderzoek zag Ferlin dat verschillende soortgelijke producten zich al op de markt bevonden. Echter is de afwijking van kleine doseringen te groot voor de normen van Ferlin. Hoe kleiner de batch, hoe groter de kans op een hoge standaardafwijking. Hierdoor wordt efficiënt werken benadeeld. Daarom besloot Ferlin zelf een machine te creëren

stap 3: de concepten

In de conceptfase realiseerde Ferlin 3 verschillende concepten.  Alleen van het beste concept wordt een prototype gebouwd. Deze moet aan diverse eisen voldoen. De machine zal namelijk nauwkeurig dienen te doseren door een consistente operatie. Daarnaast dient de machine gebruiksvriendelijk te zijn voor medewerkers in de werkplaats.

stap 4: het prototype

Het prototype is een lichte machine. Door het gewicht is de nauwkeurigheid van de machine goed te meten. Op deze manier is met kleine voorraden te werken zonder een grote afwijking tussen input en output van de machine. Een kleinere en lichte machine maakt de Ferlin One goedkoper dat een grote machine. Bovendien wordt verspilling van kunststof tegengegaan. Daarnaast maakt het intuïtieve bedieningspaneel het gebruik eenvoudig voor iedereen.

stap 5: de interne test

Op dit moment bevindt de Ferlin One zich in de interne testfase van het ontwikkelproces. Ferlin werkt hard aan een functioneel prototype en test of deze aan de gestelde eisen voldoet. Ondertussen wordt ook een patent op deze innoverende machine aangevraagd. 

 

stap 6: serie 0

Tijdens deze stap wordt het prototype waar nodig nog verbeterd. Dit betreft voornamelijk aspecten zoals vormgeving, handleiding, CE keuring en logistiek. Hierbij houdt Ferlin de gebruiksvriendelijkheid en integreerbaarheid in acht. In de werkplaats wordt uitleg over de opbouw van de machine gegeven. Vervolgens worden klanten voor de externe testen gezocht.

stap 7: de externe test

Bij een externe test wordt de machine opgebouwd bij geselecteerde klanten. Zij testen het product uitbundig. Tijdens de testen bezoekt Ferlin de klant regelmatig. Vervolgens worden alle product prestaties gedocumenteerd. Daarnaast verzamelen we de feedback van de klant. Dit geeft Ferlin de laatste inzichten voor het eindontwerp.

stap 8: het eindproduct

Dit eindontwerp met de uiteindelijke verbeterpunten wordt met de juiste mensen besproken. Na dit overleg worden de laatste wijzigingen doorgevoerd. Vervolgens is het eindontwerp af! Tot slot wordt het product op de markt geplaatst en beschikbaar voor iedereen. Graag deelt Ferlin de nieuwste innovaties met u. 

Voordelen van 

one by FERLIN