ONE by Ferlin

Onze nieuwste doseermachine in ontwikkeling – Patent aanvraag ingediend

Icoon van een snelheidsmeter

NAUWKEURIG

Door het unieke lichtgewicht ontwerp zijn wij in staat een kleine load cell te gebruiken. Dit samen met een slimme software maakt onze nieuwe doseer machine erg nauwkeurig.

Een icoon van een prestatiegrafiek

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Onze doseermachine heeft een intuïtieve bediening met veel slimme en handige functionaliteiten waardoor handleidingen overbodig zijn.

Een icoon van twee tandwielen

INTEGREERBAAR

One by Ferlin is licht en klein maar ook standaard toepasbaar in onze FerlinBridge. Hierdoor is onze machine op hardware maar ook software vlak eenvoudig te integreren.

Geen doseerschroef, wel zo slim
De One by Ferlin gebruikt geen doseerschroef of iets wat daar op lijkt maar een transportbandje. Tijdens het onderzoek kwamen we erachter dat schroeven of soortgelijken voor een sterk pulserend effect zorgen. Daarnaast hebben schroeven of soortgelijken vaak een zwaardere motor nodig om deze aan te drijven waardoor de machine onnodig zwaar wordt. De One by Ferlin werkt met een transportband wat samen met slimme vormgeving en software de dosering zeer constant maakt. Hoe constanter de dosering hoe nauwkeuriger het gaat worden.
Lichtgewicht ontwerp maakt nauwkeurig doseren mogelijk
De One by Ferlin is door zijn lichte opbouw en kleine weegcel in staat om erg kleine doseringen te meten. Dit laten we ook eerlijk zien in de software. Geen gemiddeldes meer maar echt inzicht in wat je doet! Daarnaast is de One by Ferlin eenvoudig te koppelen aan een SQL database zodat alle productiegegevens ook goed opgeslagen kunnen worden.
Intuïtieve bediening zorgt voor gebruiksgemak
De One by Ferlin heeft een intuïtieve bediening wat samen met de handige uitlegwizard medewerkers snel vertrouwd maakt met het systeem. Daarnaast is deze wizard later weer op te roepen zodat nieuwe medewerkers snel en eenvoudig kunnen leren werken met ons systeem. Een goed doordachte bediening die samen met de klanten tot stand is gebracht, want zeg nou zelf wie weet nou echt wat handig is.
Previous
Next
Geen doseerschroef, wel zo slim
De One by Ferlin gebruikt geen doseerschroef of iets wat daar op lijkt maar een transport-bandje. Schroeven of soortgelijken vaak een zwaardere motor nodig om deze aan te drijven waardoor de machine onnodig zwaar wordt. De One by Ferlin werkt met een transportband wat samen met slimme vormgeving en software de dosering zeer constant maakt. Hoe constanter de dosering hoe nauwkeuriger het gaat worden.
Lichtgewicht ontwerp maakt nauwkeurig doseren mogelijk
De One by Ferlin is door zijn lichte opbouw en kleine weegcel in staat om erg kleine doseringen te meten. Geen gemiddeldes meer maar echt inzicht in wat je doet! Daarnaast is de One by Ferlin eenvoudig te koppelen aan een SQL database zodat alle productiegegevens ook goed opgeslagen kunnen worden.
Intuïtieve bediening zorgt voor gebruiksgemak
De One by Ferlin heeft een intuïtieve bediening wat samen met de handige uitlegwizard medewerkers snel vertrouwd maakt met het systeem. Daarnaast is deze wizard later weer op te roepen zodat nieuwe medewerkers snel en eenvoudig kunnen leren werken met ons systeem. Een goed doordachte bediening die samen met de klanten tot stand is gebracht, want zeg nou zelf wie weet nou echt wat handig is of niet?
Previous
Next

De revolutie in de doseermachines

De One by Ferlin kun je nu op de K-beurs zien

Dagen
Uren
Minuten
Onze Ferlin One doseermachine is vanaf nu verkrijgbaar!

wereldpremière @ K-Beurs 2022 in düsseldorf

Wil je op de hoogte worden gehouden van het development proces?

Schrijf je nu in

benieuwd hoe wij producten lanceren? 

1. Idee

Een icoon van een gloeilamp
Ferlin zit vol met ideeën voor innovaties. Bij bepaalde urgentie gaan deze door in het ontwikkelproces.

2. onderzoek

Een icoon van een vergrootglas

Dit idee wordt verder onderzocht. Uit dit onderzoek volgt een lijst aan eisen en wensen.

3. Concepten

Een icoon van tandwiel en een doolhof ineen

Aan de hand van dit morfologisch overzicht en onze product matrix gaan onze creatieve geesten aan de gang met het maken van vaak meerdere concepten

4. prototype

Een icoon van een passer op een kaart

Uit deze concepten wordt er een gekozen om verder uit te werken als prototype. Met het prototype testen we de oplossingen voor de technische knelpunten. 

5. interne test

Een icoon van een checklist

Tijdens de interne test wordt bepaald in hoeverre het prototype voldoet aan onze productmatrix en morfologisch overzicht.

6. serie 0

Een icoon van een doseermachine

Vervolgens ontstaat de verbeterde versie van het prototype. De integreerbaarheid van de machine is in acht gehouden.

7. externe test

Een icoon van een laptop met een checklist en tandwielen

Onze klant is een belangrijke inspiratiebron.
 De feedback wordt gebruikt om ons product perfect te laten passen in het productieproces.

8. eindproduct

One by Ferlin

Na de laatste verbeterpunten brengt Ferlin het eindproduct op de markt. Nu is de machine dus beschikbaar voor iedereen.

De weg naar Ferlin One 

De weg naar Ferlin One: One by Ferlin is de naam van onze nieuwe ontwikkeling. One verwijst naar dé manier om één additief te willen toevoegen op een nauwkeurige, betrouwbare maar ook kostenbewuste manier. Het eenvoudig kunnen toepassen van de One in het proces van onze klant is een belangrijk aspect.

stap 1: Het idee

Het idee begon bij de interesse van Ferlin in kleinere doseermachines.  De machine is geschikt voor bedrijven die efficiënt kleine batches kunststof willen doseren. De uitdaging hierbij betreft het behoud van precieze dosering.

stap 2: Het onderzoek

Tijdens een uitgebreid onderzoek naar nauwkeurigheid met meer dan 60 testen ontdekte Ferlin dat veel gravimetrische loss-in-weight machines werken met een schroef of iets wat daar op lijkt die aangedreven wordt door een vaak zware motor. Beide hebben een negatief effect op de doseernauwkeurigheid. Wij dachten, dat moet anders! In ons morfologisch overzicht was de belangrijkste eis dat er een kleine loadcell gehanteerd moest worden. Het doel was een 1 kg loadcell. Daarnaast was een strikte eis dat er geen pulserend effect optreedt.

stap 3: de concepten

In de conceptfase realiseerde Ferlin 4 verschillende concepten. Nadat alle vier de concepten afgewogen werden tegen onze product matrix en de bijbehorende eisen en wensen, zijn wij verder gegaan met het concept die wij nu de “one” hebben genoemd. Alleen van het beste concept wordt een prototype gebouwd. Het concept wat wij gekozen hebben uit deze vier kunnen wij nu nog niet toelichten. Wij zijn zo overtuigd van dit concept dat een patent hiervoor is aangevraagd. 

De overige drie concepten waren:

1. een menger in miniatuur
2. een schroef die materiaal naar boven brengt
3. een draaischijf

stap 4: Het prototype

Het prototype is lichtgewicht van ontwerp. Door het lage gewicht zijn wij in staat om een kleine load cell te gebruiken die ook in staat is om kleine afnames te meten. Hierdoor kan er per shot inzichtelijk worden gemaakt wat er daadwerkelijk gedoseerd is.  Daarbij hebben wij door het slimme ontwerp het pulserend effect van doseerschroeven weg kunnen nemen. Hierdoor zal er per shot ook veel minder wisseling zijn in wat er daadwerkelijk gedoseerd wordt. Het prototype is tot stand gekomen met nieuwe en slimme technieken.

stap 5: De interne test 

 Het onderzoek die wij eerder hebben uitgevoerd tussen 3 verschillende loss-in-weight doseermachines hebben wij ook toegepast op het prototype. De eerste resultaten waren al hoopgevend maar nog niet goed genoeg. Door nieuwe slimme ideeën werden er al gauw verbeterpunten doorgevoerd. Uiteindelijk zijn er meer dan 90 ideeën getest om steeds weer iets nauwkeuriger te worden of net wat meer constantheid in het doseergedrag te krijgen. Het resultaat, een gravimetrische doseermachine die zeer nauwkeurig en constant kan doseren voor een lage prijs.

stap 6: serie 0 

Op dit moment is het patent voor de One by Ferlin doorgekomen. Het kan heel goed zijn dat wanneer de onderdelen binnen komen om de eerste serie te bouwen er toch nog wat kleine aanpassingen gedaan moeten worden. Ondertussen zijn de klanten voor de externe test geselecteerd. Vervolgens gaan we door naar stap 7, dan wordt het echt serieus!

stap 7: de externe test

De test bij de klant, voor ons een spannende stap. Wat zouden ze er van vinden? Onze klant weet als geen ander wat handig is en de feedback is dan ook erg belangrijk om in ons ontwerp te verwerken. We hebben 20 machine plekken vergeven om te testen bij verschillende klanten. Het patent is doorgekomen en wij beginnen met deze klanten te voorzien van updates!

stap 8: het eindproduct

Na het verwerken van de feedback is ons product gereed en klaar voor marktintroductie. Zet maar alvast in de agenda, K-Beurs 2022 in Düsseldorf!

Voordelen van 

one by FERLIN 

Wilt u meer informatie over de Ferlin one? Schrijf u dan nu in.

One by Ferlin