FGB 25

Gravimetrisch doseren
Ferlin - Gravimix - FGB 25

De slimste oplossing voor blaasvormen, spuitgieten en extrusie

Ferlin - Gravimix - FGB 25

Doseren met de FGB 25

De FGB 25 Gravimix doseermengsystemen is ontwikkeld voor het efficiënt doseren van vrij stromende thermoplastische materialen. De FGB 25 is een machine met de grootste capaciteit. Hij is vooral geschikt voor machines waar een constante en hoge kwaliteit van uw eindproduct wordt gevraagd. Ferlin heeft gebruiksgemak en continuïteit als belangrijkste uitgangspunten gehanteerd bij het ontwikkelen van de Gravimix. Hierdoor is de machine uiterst betrouwbaar en is het eenvoudig te reinigen.

  • Max. capaciteit: ca. 1000 – 2750 kg/h
  • Aantal componenten: 2 t/m 8
  • Uitgebreide bediening
  • Optie tot FerlinBridge
Wilt u meer informatie over de FGB 25?

Vul uw gegevens in en wij bellen u snel terug.

Technische specificaties

OnderwerpEenheidWaarde
Batch gewichtkg25
Aantal componenten max.8
Capaciteit*kg/h1000 – 2750
Inhoud materiaal trechters*Liter190L (of 2 x 95)
Inhoud mengkamer*Liter99L
Aansluit spanningV/Hz400, 50/60
Opgenomen vermogenkW1,10 max.
PersluchtBar6
Perslucht verbruikt ca.NI/h250
Afmetingen L x B x Hmm1750 x 1750 x 2150
Gewicht ca.kg400
Ferlin - Gravimix - FGB 25

Uitvoering en oplossingen

Door de modulaire constructie van de FGB 25 serie zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk, met maximaal 7-8 trechters met doseerschuiven. Delen die in contact komen met het materiaal zijn uitgevoerd in roestvast staal. Deze uitvoering is tevens uit te breiden met ons transportsysteem, die dezelfde kenmerken heeft. Dit zorgt voor een complete oplossing.

Grip, inzicht en controle

Het systeem weegt zeer nauwkeurig en geeft het gewicht van elke component weer in 0,1 of 1 gram afhankelijk van het type bediening. Daarnaast is deze machine uit te breiden met de FerlinBridge waardoor alle verbruiksdata gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld een MES-systeem. Hiermee krijgt u grip, inzicht en controle op het materiaalverbruik tijdens het productieproces. Meer informatie hierover is te vinden in de FerlinBridge brochure.

Economisch en gebruiksvriendelijk

Alle componenten worden afzonderlijk gedoseerd en in de weegpan gewogen, die voorzien is van een nauwkeurig weegsysteem. Na het afwegen valt de complete batch in de mengkamer en de horizontale menger zorgt voor een homogeen mengsel. Een niveau sensor in de mengkamer controleert de totale cyclus.

Op zoek naar dé oplossing?

Wij denken mee en helpen u graag!
IMPROVING
PLASTICS TOGETHER