FGB MECS

Gravimetrisch doseren
Ferlin - Gravimix - FGB MECS

De slimste oplossing voor blaasvormen, spuitgieten en extrusie

Ferlin - Gravimix - FGB MECS

Doseren met de FGB MECS

Wij hebben de GRAVIMIX Easy Clean System doseermengsystemen ontwikkeld voor het efficiënt en nauwkeurig doseren van droge en vrij stromende thermoplastische materialen. De nadruk heeft hierbij gelegen op het snel kunnen schakelen tussen materialen, waardoor wij een eenvoudig reinigingssysteem hebben ontwikkeld. Hierdoor is deze machine uiterst gebruiksvriendelijk en ontwikkeld met de wetenschap van de praktijk in ons achterhoofd.

  • Max. capaciteit: ca. 50 kg/h
  • Aantal componenten: 2, 3 of 4
  • Uitgebreide bediening
  • Compact en solide
  • Easy Clean System
Wilt u meer informatie over de FGB MECS?

Vul uw gegevens in en wij bellen u snel terug.

Technische specificaties

Onderwerp

Eenheid

Waarde

Batch gewicht

kg

0,5

Aantal componenten

max.

4

Capaciteit*

kg/h

50

Inhoud materiaal trechters*

Liter

7L

Inhoud mengkamer*

Liter

3,2L

Aansluit spanning

V/Hz

240, 50/60

Opgenomen vermogen

kW

0,05

Perslucht

Bar

6

Perslucht verbruikt ca.

NI/h

60

Afmetingen L x B x H

mm

562 x 562 x 757

Afmeting frame met zuigbak L x B x H

mm

600 x600 x 521

Gewicht ca. (exclusief frame)

kg

35

Ferlin - Gravimix - FGB MECS

UITVOERINGEN EN OPLOSSINGEN

De FGB MECS wordt standaard geleverd voor het doseren van maximaal 4-6 componenten. De units zijn geheel in roestvast staal uitgevoerd en de afneembare trechters zijn voorzien van nieuw ontworpen verticale doseerschuiven. De unieke mengkamer met geïntegreerde menger en afsluitschuif is volledig uitneembaar. Deze uitvoering is tevens uit te breiden met ons transportsysteem, die dezelfde kenmerken heeft. Dit zorgt voor een complete oplossing.

GRIP, INZICHT EN CONTROLE

Door de gelijkblijvende doseernauwkeurigheid kan het percentage van de additieven tot het minimum worden teruggebracht, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. Daarnaast is deze machine uit te breiden met de FerlinBridge, waardoor alle verbruiksdata gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld een MES-systeem. Hiermee krijgt u grip, inzicht en controle op het materiaalverbruik tijdens het productieproces. Meer informatie hierover is te vinden in de FerlinBridge brochure.

Economisch en gebruiksvriendelijk

Met het Easy Clean System is het niet langer nodig om de hoppervullers te demonteren om een trechter af te kunnen nemen. Dit gebeurt zonder gereedschap. Zodat deze bij uitstek geschikt is in een omgeving waarbij er regelmatig materialen verwisseld worden. Daarnaast is er een niveausensor buiten de mengkamer die de totale cyclus controleert. Hierdoor is het mogelijk om het percentage van additieven tot een minimum terug te brengen met economische voordelen tot gevolg.

Op zoek naar dé oplossing?

Wij denken mee en helpen u graag!
IMPROVING
PLASTICS TOGETHER