FGB NECS

Gravimetrisch doseren
Ferlin - Gravimix - FGB NECS Gravimetrisch doseren

De slimste oplossing voor blaasvormen, spuitgieten en extrusie

Ferlin - Gravimix - FGB NECS Gravimetrisch doseren

Doseren met de FGB NECS

Wij hebben de GRAVIMIX Easy Clean System doseermengsystemen ontwikkeld voor het efficiënt en nauwkeurig doseren van droge en vrij stromende thermoplastische materialen. De nadruk heeft hierbij gelegen op het zoveel mogelijk beperken van de afmetingen en gebruiksvriendelijkheid. De NECS is daarom voorzien van ons beproefde Easy Clean System en past vrijwel overal. Hierdoor is deze machine uiterst gebruiksvriendelijk en ontwikkeld met de wetenschap van de praktijk in ons achterhoofd.

  • Max. capaciteit: ca. 25 kg/h
  • Aantal componenten: 2, 3 of 4
  • Uitgebreide bediening
  • Compact en solide
  • Easy Clean System
Wilt u meer informatie over de FGB NECS?

Vul uw gegevens in en wij bellen u snel terug.

Technische specificaties

Onderwerp

Eenheid

Waarde

Batch gewicht

kg

0,2

Aantal componenten

max.

4

Capaciteit*

kg/h

25

Inhoud materiaal trechters*

Liter

1,5L

Inhoud mengkamer*

Liter

0,5L

Aansluit spanning

V/Hz

240, 50/60

Opgenomen vermogen

kW

0,05

Perslucht

Bar

6

Perslucht verbruikt ca.

NI/h

60

Afmetingen L x B x H

mm

344 x 344 x 556

Afmeting frame met zuigbak L x B x H

mm

600 x600 x 651

Gewicht ca. (exclusief frame)

kg

30

Ferlin - Gravimix - FGB NECS

Uitvoering en oplossingen

De FGB NECS wordt standaard geleverd voor het doseren van maximaal 4 componenten. De machine is geheel in roestvast staal uitgevoerd en de afneembare trechters zijn voorzien van nieuw ontworpen diagonale doseerschuiven. De unieke mengkamer met geïntegreerde menger en afsluitschuif is volledig uitneembaar. Deze uitvoering is tevens uit te breiden met ons transportsysteem, die dezelfde kenmerken heeft. Dit zorgt voor een complete oplossing. Door de compacte afmetingen ideaal voor 2K spuitgietmachines of machines met een capaciteit tot 25 kg/u.

Grip, inzicht en controle

Door de gelijkblijvende doseer- nauwkeurigheid kan het percentage van de additieven tot het minimum worden teruggebracht, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. Daarnaast is deze machine uit te breiden met de FerlinBridge, waardoor alle verbruiksdata gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld een MES-systeem of SQL database. Hiermee krijgt u grip, inzicht en controle op het materiaalverbruik tijdens het productieproces. Meer informatie hierover is te vinden in de FerlinBridge brochure.

Economisch en gebruiksvriendelijk

Met het Easy Clean System is het niet langer nodig om de hopperloaders te demonteren om een trechter af te kunnen nemen. Dit gebeurt zonder gereedschap. Zodat deze bij uitstek geschikt is in een omgeving waarbij er regelmatig materialen verwisseld worden. Daarnaast is er een niveausensor buiten de mengkamer die de totale cyclus controleert. Hierdoor is het mogelijk om het percentage van additieven tot een minimum terug te brengen.

Op zoek naar dé oplossing?

Wij denken mee en helpen u graag!
IMPROVING
PLASTICS TOGETHER