Spuitgiet oplossingen

Ferlin heeft de oplossing

Onze doseer meng machines, hopper loaders en filter systemen zijn zeer geschikt voor spuitgieten. Zo zijn onze doseer meng machines stand alone waardoor deze geen signaal nodig van de spuitgiet machine. Hierdoor hebben wijzigingen in de instellingen van de spuitgiet machine geen gevolgen voor het mengsel. Daarnaast produceren we een batch waardoor er veel nauwkeuriger een klein shotgewicht kan worden gedoseerd. De GRAVIMIX is daardoor de ideale partner voor de spuitgietmachine.

Uitneembare trechters maken het eenvoudig om de machine te reinigen. Doordat bij het blaasvormproces vaak regrind of maalgoed ingezet wordt ontstaat er tijdens het proces stof. Bij vaste trechters is het vaak een lastig karwei om al het stof uit de trechters te krijgen. Door de afneembare trechters wordt dit een simpele klus. De hopper loaders kunnen tijdens het reinigen gewoon blijven zitten en er is geen gereedschap nodig. Daarnaast zijn de trechters dicht waardoor er niet onnodig materiaal verloren gaat.

    

De uitneembare weegpan maakt het verdere reinigen van de doseermachine nog eenvoudiger. Enkel een luchtkoppeling losmaken en de weegpan kan zonder problemen uitgenomen worden zonder dat er materiaal verloren gaat.

De Uitneembare mengkamer maakt het eenvoudig reinigen van de doseermachine compleet. De mengkamer is helemaal doorgelast en voorzien van handmatige schuif waardoor ook hier geen materialen onnodig verloren gaan.

       

Bij het spuitgiet proces ontstaan vaak restdelen. Deze restdelen bevatten al de juiste verhouding aan componenten. Door deze te vermalen tot regrind kunnen deze opnieuw verwerkt worden. De regrind controle zorgt ervoor dat het verbruik van regrind door de GRAVIMIX de daadwerkelijke stroom van regrind of maalgoed volgt. De GRAVIMIX past de dosering tussen ingestelde percentages automatisch aan zodat er zoveel mogelijk van deze restdelen verbruikt worden waardoor er flink bespaard kan worden op additieven en masterbatch. Bekijk onze Gravimix machines

Sensor afblazing is standaard op al onze nieuwe machines. De afblazing reinigt elke cyclus de mengkamer sensor. Soms kan deze door statisch materiaal of stof van regrind of maalgoed het signaal geven dat er materiaal in de mengkamer zit. Door de sensor elke cyclus af te blazen wordt dit verholpen en zal het proces niet meer onterecht stil komen te liggen door het gebrek aan materiaal.

   

Laag niveau sensoren geven tijdig een alarm wanneer materiaal op dreigt te gaan. Zeker voor kleinere percentages van additief of masterbatch in kleinere productie series is niet altijd een hopper loader noodzakelijk. Door tijdig een signaal te krijgen wordt voorkomen dat het proces onnodig stil komt te liggen.

F4 en CF500 filters worden ingezet voor het transport van materialen voordat deze gedoseerd worden en in de blaasvormmachine verwerkt worden. Doordat er bij blaasvormen vaak regrind of maalgoed ingezet wordt, onstaat er veel stof. Veel stof kan leiden tot een verlaagde capaciteit van het transportsysteem waardoor plissé filters of andere filters die met perslucht gereinigd worden vaak ook nog handmatig schoongemaakt moeten worden. Hierdoor komt het proces stil te liggen. De F4 en CF500 filters werken met filter zakken en een vacuum gebaseerde zelfreiniging die een zeer grote luchtstroom door de filterzakken heen veroorzaakt. Deze reverse jet reiniging is zeer krachtig waardoor de capaciteit van het systeem behouden blijft en er nauwelijks meer handmatig schoongemaakt hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen veel tijd maar ook veel down-time.

   

Hopper loaders van de MOVAC serie zijn met veel oog voor detail ontwikkeld. Deze details zorgen ervoor dat het proces niet stil hoeft komen te liggen omdat er een rubber versleten is bij het inlegfilter, door slim ontwerp ontbreekt deze namelijk in onze hopper loaders.

Bekijk onze hopper loaders.

       

Voor materialen zoals PET is goed drogen essentieel. Een constant dauwpunt is hierbij erg belangrijk. De drywell drogers werken middels een roterende schijf waarbij er tegelijkertijd geregenereerd, afgekoeld en vocht opgenomen wordt. Hierdoor ontstaat niet alleen een zeer constant dauwpunt het bespaart ook nog eens veel energie.

Bekijk onze Drywell drogers.

Op zoek naar dé oplossing?

Wij denken mee en helpen u graag!
IMPROVING
PLASTICS TOGETHER