De toepassingen

Van blaasvorm tot spuitgieten

Blaasvormen

Extruderen

Spuitgieten

Blaasvormen 

Het blaasvorm proces wordt gebruikt om holle producten als flessen, jerry cans of tanks te maken. Hierbij ontstaat een grote stroom rest materiaal, ook wel tops and tails genoemd. De GRAVIMIX doseer meng machine is zeer nauwkeurig. Door deze nauwkeurigheid slim in te zetten zijn wij instaat om de rest stromen optimaal terug het proces in te brengen waardoor er veel kan worden bespaard op additieven en masterbatch. De hopper loaders en filters zijn bovendien zeer geschikt om met stoffige materialen zoals maalgoed te werken.

Extruderen 

Het extrusie proces heeft een continu karakter waardoor betrouwbaarheid van doseer meng machines, hopper loaders en drogers extra belangrijk zijn. Het proces onderbreken kost veel extra opstart tijd en hierdoor lopen de down time kosten al snel op. Onze machines zijn door vele jaren ervaring voorzien van vele slimme details waardoor de down time afneemt en het extrusie proces optimaal verloopt.

Spuitgieten

Onze doseer meng machines, hopper loaders en filter systemen zijn zeer geschikt voor spuitgieten. Zo zijn onze doseer meng machines stand alone waardoor deze geen signaal nodig van de spuitgiet machine. Hierdoor hebben wijzigingen in de instellingen van de spuitgiet machine geen gevolgen voor het mengsel. Daarnaast produceren we een batch waardoor er veel nauwkeuriger een klein shotgewicht kan worden gedoseerd. De GRAVIMIX is daardoor de ideale partner voor de spuitgietmachine.

Op zoek naar dé oplossing?

Wij denken mee en helpen u graag!
IMPROVING
PLASTICS TOGETHER